لیست اختراعات جلال ايزدي مباركه
قلب، عضوي عضلاني است كه در قسمت پايين قفسه سينه، در پشت و سمت چپ استخوان جناغ سينه قرار گرفته است كه خون را به همه بخشهاي بدن اعم از سلولها، عضلات، استخوانها و اعضا پمپ ميكند. امروزه بيماري هاي قلبي زيادي همچون: آرتريواسكلروز، تصلب شرايين، تندتپشي، تنگي دريچه آئورت، زيادي فشار خون، نارسايي دريچه قلب، نارسايي قلب و پريكارديت حاد فراگير شده است كه كار بر روي درمان اين بيماري ها، با جراحي و درمان حيوانات آزمايشگاهي شروع مي شود. در زمينه جراحي قلب حيوانات، نيازمند بكارگيري تجهيزاتي همچون: ميز جراحي، دستگاه تنفس دهنده، دستگاه ثبت سيگنال هاي قلبي (الكتروكارديوگراف) و دستگاه پالس اكسي متر مي باشيم كه در مجموع مي توانند به صورت يك مجموعه در اختيار جراح حيوانات قرار گيرند. در ايران و همچنين خارج از كشور، تكنولوژي و امكانات انواع جراحي هاي قلب و عروق براي حيوانات به صورت جراحي قلب باز و بسته و با بهره گيري از آخرين دستآوردهاي علم پزشكي دنيا به صورت يك مجموعه كامل وجود ندارد. هدف از اين اختراع در قالب يك ميز جراحي كامل قلب حيوان، فراهم آوردن امكاناتي است كه متخصص بتواند با ابزار مناسب در جهت تحقيق روي بيماري هاي مختلف قلب و عروق به سادگي گام بردارد.
كليه سلول هاي زنده بدن، اكسيژن را به مصرف رسانده و دي اكسيد كربن توليد مي كند. اكسيژن به سلول ها منتقل شده و دي اكسيد كربن حاصل از سلول ها، از طريق سيستم گردش خون منتقل مي شود. اكسيژن مصرف شده خون توسط سلول ها نياز به جايگزين شدن و دي اكسيد كربن توليد شده در خون نيز به خارج شدن دارد. اين عمل جايگزيني اكسيژن و خارج شدن دي اكسيد كربن توسط ريه ها صورت مي گيرد. يك دستگاه تنفس دهنده به طور مصنوعي، اكسيژن و هوا را به ميزان مورد نياز براي بدن با هم تركيب نموده، سپس آن را توسط تيوب هاي مخصوصي تحت عنوان \\"مدار تنفسي\\" به حيوان تحويل مي دهد. كار تنفس دهنده، وارد كردن هوا به درون شش ها مي باشد كه اين عمل با استفاده از يك سري محاسبات كه ميزان تركيب اندازه هاي مختلف فشار و اكسيژن را در هواي ورودي به شش ها تنظيم مي كند، صورت مي گيرد. همچنين مي توان سرعت تنفس، حجم و مقدار مواد مصرفي را تغيير داد. پس از اين كارها ماشين هوا را وارد لوله هاي تنفس دهنده مي كند تا بوسيله ي لوله ها، هوا را وارد ريه هاي حيوان كند.
فشار خون بالا، يك بيماري شايع و عامل مهم خطرساز براي بيماري قلب و عروق مي¬باشد كه امروزه استفاده از دارو، رايج¬ترين روش كنترل فشار خون بالا مي باشد. اما اين داروها اغلب اثرات جانبي زيادي دارند. علاوه بر آن، گروهي از بيماران نسبت به دارو مقاوم مي¬شوند. بنابراين يافتن روش غير دارويي براي كنترل و كاهش فشار خون بالا حائز اهميت است. مطالعات نشان داده¬اند كه يكي از مهمترين علل بيماري فشارخون، اختلال و ضعف در عملكرد رفلكس بارورسپتور شرياني مي باشد. از طرفي اين رفلكس، مكانيسم بافري سريع و قدرتمندي است كه تغييرات ناگهاني فشارخون را خنثي كرده و يك نقطه مرجع فشارخون در بدن ايجاد مي¬كند. بنابراين در بيماري فشارخون، نقطه مرجع افزايش يافته و قدرت پاسخ اين رفلكس به تغييرات ناگهاني فشار خون، ازبين مي¬رود. بنابراين يكي از ايده¬ها براي كنترل غيردارويي فشارخون بالا، تحريك الكتريكي اعصاب آوران رفلكس بارورسپتور به صورت مصنوعي و ايجاد نقطه مرجع كنترل¬شده¬ي فشار خون مي باشد كه در ادامه به بررسي آن خواهيم پرداخت. در پي بررسي¬هايي بر پايه اين ايده، برآن شديم با طراحي مدار الكترونيكي، كه داراي سنسوري براي گرفتن فيدبك از فشارخون و در پي آن تنظيم خروجي مناسب براي تحريك عصب است، اين تغييرات را كنترل كرده و سطح فشارخون را به حد نرمال برسانيم. به¬عبارتي، اين مدار الكترونيكي جبران¬كننده اختلال بخشي از مكانيسم كنترل فشارخون و بارورسپتورها مي¬باشد. در حال حاضر نمونه¬ي آزمايشگاهي اين طرح تكميل شده كه قادر است مقادير مختلف سيگنال الكتريكي را توليد كند. نتايج تحريك عصب در ادامه ارائه شده است. علاوه بر اين، اين سيستم قادر است با دقت و سرعت بالا، فشار خون موش صحرايي را به طور همزمان نمايش دهد. كليد واژه: فشار خون- تحريك عصب- عصب واگ و سينوس كاروتيد
موارد یافت شده: 5